Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over onze plasma aanstekers. Kunt u het antwoord op jouw vraag niet vinden? Neemt u dan contact met ons op!

Hoe werkt een plasma aansteker?

De plasma aansteker werkt volledig op elektriciteit. Zodra u de ontstekingsknop indrukt, stroomt er elektrische stroom tussen de ontstekingspunten op de aansteker. De lucht tussen de ontstekingspunten wordt geïoniseerd, wat resulteert in paarse elektrische stralen met een hitte van maar liefst 900 graden Celsius.

Is de plasma aansteker veilig?

De plasma aanstekers van Plasma Lighter zijn voorzien van uitstekende ontstekingsbeveiliging. Zo gaat de aansteker na 5 seconden automatisch uit. Daarnaast is het niet mogelijk om de aansteker aan te zetten terwijl de afsluitklep er nog op zit of wanneer de aansteker wordt opgeladen.
Bovendien is de aansteker zo ontworpen dat de krachtige elektrische stralen tussen de ontstekingspunten geconcentreerd blijven. Ook bij water hoeft u zich dus geen zorgen te maken, de plasma aanstekers van Plasma Lighter zijn regenbestendig.

Hoe kan ik de plasma aansteker opladen?

Alle plasma aanstekers zijn voorzien van een micro-USB ingang en worden geleverd met een USB-kabel. U kunt de aansteker dus eenvoudig opladen met een USB adapter, aan de laptop, in auto etc.
De aansteker is voorzien van een blauw indicatielampje, die gaat branden zodra de aansteker wordt opgeladen. Het indicatielampje gaat uit zodra de aansteker volledig is opgeladen, dit is na ongeveer 1 uur opladen.

Hoelang gaat de plasma aansteker mee?

Afhankelijk van het gebruik kan de aansteker ongeveer 200 keer gebruikt worden voordat deze opnieuw opgeladen moet worden.

Hoe maak ik de plasma aansteker schoon?

U kunt de plasma aansteker het beste schoonmaken met een, met water, vochtig gemaakt wattenstaafje. Gebruik geen alcohol om de aansteker schoon te maken.

Hoe snel heb ik mijn bestelling in huis?

Bestelt u uw aansteker op werkdagen voor 15:00 uur, dan heeft u deze de volgende dag in huis. Bestellingen vanaf €50,- worden gratis verzonden, voor overige bestellingen geldt een tarief van € 4,95. Klik hier voor meer informatie

Ik ben niet tevreden met mijn plasma aansteker, kan ik deze retourneren?

Het kan natuurlijk zo zijn dat u ontevreden bent met uw plasma aansteker, om welke reden dan ook. U kunt uw product tot 14 dagen na ontvangt retour sturen, de retourinstructies vindt u hier.
Gaat het om een defect en valt dit binnen de garantieperiode (12 maanden) dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We zullen dan op zoek gaan naar een passende oplossing.